A Harley-Davidson® CVO Road Glide® a Harley Custom Vehicle Operations™ programja limitált gyártású, szuper prémium minőségű motorkerékpárjai 2020-as portfoliójának évközbeni befutója.

" /> A Harley-Davidson® CVO Road Glide® a Harley Custom Vehicle Operations™ programja limitált gyártású, szuper prémium minőségű motorkerékpárjai 2020-as portfoliójának évközbeni befutója.

" />

Teljesítmény és technológia

A Harley-Davidson® CVO Road Glide® a Harley Custom Vehicle Operations™ programja limitált gyártású, szuper prémium minőségű motorkerékpárjai 2020-as portfoliójának évközbeni befutója.

A CVO Road Glide egy rendkívüli túramotorban egyesíti a kiváló minőséget, a szenzációs teljesítményt és a motorozási élményt egekig növelő technológiát olyan motorosok számára, akik csak a legjobbak legjobbjaival elégszenek meg. A CVO Road Glide a Harley-Davidson Custom Vehicle Operations (CVO) 2020-as kollekciójában a CVO Tri Glide®, a CVO Limited, és a CVO Street Glide® modellek mellett sorakozik fel.

1999-es indulása óta a Harley-Davidson Custom Vehicle Operations program exkluzív motorkerékpár-modelleket hozott létre a legkifinomultabb vásárlók számára, gyakran olyan fényezések, anyagok, technológia, illetve tartozékok felhasználásával, amelyek kizárólag a CVO modelleken vannak jelen. A Milwaukee-Eight® 117 motorblokk, amely a H-D gyárból kikerülő legnagyobb hengerűrtartalmat és teljesítményt jelenti, kizárólag a CVO modellekhez kapható.

A 2020-as CVO Road Glide új funkciói: H-D Connect; Reflex Defensive Rider Systems; fűtött Kahuna Collection markolatok hozzá illő Kahuna sebességváltókar-végekkel, fékpedál-burkolattal, kipufogóvégekkel, valamint motoros- és utaslábtartókkal; Boom! Audio 30K Bluetooth® bukó-headset; ültetett profilú, kétrészes üzemanyagtartály-konzol világító CVO™-logóval; Premium Sand Dune egyszínű fényezés gyöngybevonattal, valamint Smoked Satin Chrome, Gloss Black és Black Onyx fényezés grafikákkal. Az első és a hátsó kerekek Gloss Black / Smoked Satin fényezést kaptak. A Heavy Breather légszűrő Gloss Black színű.

A modell legfontosabb tulajdonságai: Az exkluzív 53 cm-es első és a 46 cm-es hátsó Knockout™ kerekek osztott hétküllős felnik körül forognak, amely laza, könnyed megjelenést biztosít. A szinte az abroncsba olvadó küllők külön vizuális élményt jelentenek. Ez a valaha volt egyetlen, Harley-Davidson Touring modellre szerelt 53 cm-es első kerék. Az első felfüggesztést ezzel a nagyobb átmérőjű első felnivel a menetdinamika és a fékteljesítmény terén megalkuvást nem tűrő módon hangolták újra. A Fang elnevezésű első áramvonalidom kizárólag a CVO Road Glide-ra jellemző karosszériával és friss custom-stílusjegyekkel dobja fel a modellt. A karosszériát úgy tervezték és tesztelték, hogy az ne befolyásolja negatívan a Road Glide modell aerodinamikáját. A Road Glide vázra szerelt cápaorrú fejidoma kiváló aerodinamikát biztosít a minden szempontból kényelmes motorozáshoz. A hármas Slipstream szellőző módosítja a fejidom mögötti légnyomást a menetszél okozta sisakrázkódás megakadályozása érdekében. A fejidom kettős Daymaker led-fényszórót ölel körül, amely kiváló megvilágítást biztosít a legsötétebb utakon is. A fröccsöntött oldaldobozok egyérintéses zárral működnek, amelyeket egyetlen ujjal lehet bezárni vagy kinyitni. A nagy teljesítményű Screamin’ Eagle® Heavy Breather szívórendszer optimális levegőáramot biztosít a motorblokk számára. A beépített vezeték nélküli headset interfész modul (WHIM) a Boom! Box GTS infotainment-rendszer vezeték nélküli bluetooth headseten keresztüli vezérlésében játszik szerepet.

Új technológiák: A H-D™ Connect előfizetéses alapú mobiltelefonos összeköttetést biztosít meghatározott Harley-Davidson® motorkerékpárok esetében, amely lehetővé teszi a motorosok számára, hogy motorkerékpárjukkal a Harley-Davidson® App legújabb verzióját működtető okostelefon segítségével kommunikáljanak. A Reflex™ Defensive Rider System-et (RDRS) a motorkerékpár teljesítménye és a gyorsulás, lassítás, fékezés során elérhető gumitapadás közötti kapcsolat megteremtésére tervezték, a legmodernebb vázkontrollt, fékkontrollt és meghajtáskontrollt alkalmazó technológiák új együtteseként. A CVO Road Glide egyedülálló Boom! Box™ Audio 30K Bluetooth® headset-je vezeték nélküli kezelést biztosít a Boom! Box™ GTS infotainment rendszerhez. Az új headset a legújabb vezeték nélküli kommunikációs technológiával működik: ez a Mesh Intercom™ Network. Ez a protokoll automatikusan tud kapcsolódni szinte korlátlan számú motoroshoz publikus üzemmódban, amellyel elkerülhető az, hogy a csapat elvessze a kommunikáció lehetőségét elérhető távolságon kívüli motorosaival. A headset privát üzemmódban maximum 16 motorossal tud egyszerre kapcsolatot teremteni legfeljebb 8 km-es körzetben, és ugyanazok a funkciók elérhetők vele, mint egy vezetékes headsettel (CB, mobil, navigációs szolgáltatás, rádió és audio, mindezt hangvezérléssel), valamint a Boom!™ Box GTS Apple Carplay® mikrofonra vonatkozó előírásait is teljesíti. Gyorstöltés funkcióval 20 perc alatt akár öt órányi beszédidőt lehet elérni vele. A CVO Road Glide fejidomában és az oldaldobozokban elrejtett négy darab, duplán erősített Boom!™ Stage II hangszórót Boom! Box™ GTS infotainment-rendszer hajtja meg, amelyben csatornánként 150 watt érkezik a két különálló 300 wattos erősítőből, amely így összesen 600 wattnyi teljesítményt jelent. A 6,5 collos érintőképernyőt tartós, Corning® Gorilla® üveg borítja, amely alacsony tükröződést és minimális ellenfényt ígér a kivételesen tökéletes láthatóság érdekében bármilyen helyzetben. További tulajdonságok: a fejlett navigációs rendszer, az Apple CarPlay®-kompatibilitás, a személyre szabhatóság, valamint a Harley-Davidson App integrációja. A teljes rendszer érintőképernyőn, a motorkerékpár kézi kezelőszervein keresztül, illetve hangvezérléssel is irányítható.

A CVO Road Glide-nak a Harley-Davidsonnál elérhető legnagyobb hengerűrtartalmú, gyári Milwaukee-Eight 117 (117 CID; 1923cm3) erőforrása 170 Nm-es forgatónyomaték leadására képes.

 

Írásunk a Harley-Davidson Motor Company 2020. február 3-án kiadott anyaga alapján készült.

 

Fel!